Produse pentru Profesionist în Domeniul Sănătății

PRODUSE

Produse pentru Profesionist în Domeniul Sănătății

Domenii Terapeutice

Nordic Pharma are o gamă de produse brevetate și licențiate în următoarele domenii terapeutice: Reumatologie, Sănătatea Femeii, Medicină Critică, Afecțiuni Respiratorii, Medicamente Orfane și Medicamente Biosimilare.

nordic-pharma-cee-africa-our-products-rheumatology

nordic-pharma-romania-rheumatology-icon

Reumatologie

Nordimet® Pre-Filled Syringe (PFS)

Nordimet® Pre-Filled Syringe (PFS)

Nordimet® PFS este indicat pentru tratamentul poliartritei reumatoide active la pacienții adulți, forme poliartritice de artrită idiopatică juvenilă (AIJ) severă, activă, când răspunsul la medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) a fost inadecvat, psoriazis invalidant recalcitrant sever, care nu are răspuns adecvat la alte forme de terapie, cum ar fi fototerapie, psoraleni și ultraviolete A (PUVA), și retinoizi și în artrita psoriazică severă la pacienții adulți, inducerea remisiunii în boala Crohn dependentă de steroizi moderat la pacienții adulți, în combinație cu corticosteroizi și pentru menținerea remisiunii, ca monoterapie, la pacienții care au răspuns la metotrexat.

Disponibil în România, Grecia și Cipru.

Nordimet® Auto-Injector (AI)

Nordimet® Auto-Injector (AI)

Nordimet® AI este indicat pentru tratamentul poliartritei reumatoide active la pacienții adulți, forme poliartritice de artrită idiopatică juvenilă (AIJ) severă, activă, când răspunsul la medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) a fost inadecvat, psoriazis invalidant recalcitrant sever, care nu are răspuns adecvat la alte forme de terapie, cum ar fi fototerapie, psoraleni și ultraviolete A (PUVA), și retinoizi și în artrita psoriazică severă la pacienții adulți, inducerea remisiunii în boala Crohn dependentă de steroizi moderat la pacienții adulți, în combinație cu corticosteroizi și pentru menținerea remisiunii, ca monoterapie, la pacienții care au răspuns la metotrexat.

Disponibil în Cehia.

Keplat®

Keplat®

Keplat® este plasture topic pentru ameliorarea simptomatică a durerii și inflamației asociate cu afectări musculo-scheletice acute, cum ar fi traume, entorse și contuzii, precum și dureri musculare, rigiditate, dureri articulare și dureri ale coloanei lombare.

Keplat® conține ketoprofen (un AINS – un medicament antiinflamator nesteroidian cu efecte analgezice și antipiretice).

Disponibil numai în Cehia.

Ibuprofen Amring®

Ibuprofen Amring®

Ibuprofen Amring® este un medicament cu ibuprofen.

Grupa farmacoterapeutică: antiinflamatoare nesteroidiene

Ibuprofen Amring® este indicat pentru adulți și adolescenți cu o greutate mai mare de 40 kg și cu vârste peste 12 ani în: dureri de intensitate uşoară până la moderată, dismenoree primară, febră, boli reumatismale precum bolile artritice, de exemplu: artrita reumatoidă, artrită degenerativă (de exemplu, osteoartrita), boli reumatice ale articulațiilor, alte afecțiuni ale mușchilor și articulațiilor și tulburări ale țesuturilor moi.

Disponibil doar în Romania.

nordic-pharma-romania-gynaecology-icon

Sănătatea Femeii

Mifegyne®

Mifegyne®

Mifegyne® este un medicament ce conține mifepristonă, utilizat pentru: întreruperea medicală a sarcinii intrauterine în curs de dezvoltare, înmuierea și dilatarea colului uterin înainte de întreruperea chirurgicală a sarcinii în primul trimestru, pregătirea pentru acțiunea analogilor de prostaglandine în întreruperea sarcinii din motive medicale și inducerea travaliului în moartea fetală in utero.

Disponibil în România, Cehia, Grecia, Cipru, Bulgaria, Croația, Slovenia și Africa de Sud.

Mifepristone Linepharma®

Mifepristone Linepharma®

Mifepristone Linepharma® este un medicament recomandat pentru: întreruperea medicală a unei sarcini (nu mai târziu de 63 de zile după prima zi a ultimei menstruații) , în combinație cu un alt tratament cu prostaglandine pentru întreruperea sarcinii din motive medicale peste 3 luni de gestație și pentru inducerea travaliului în cazurile în care fătul a murit în uter și în care nu este posibilă utilizarea altor tratamente medicale.

Disponibil numai în Africa de Sud.

Mispregnol®/TopoGyne®

Mispregnol®/TopoGyne®

Mispregnol®/TopoGyne® este o prostaglandină utilizată pentru întreruperea medicală a sarcinii intrauterine în curs de dezvoltare, în utilizare secvenţială cu mifepristonă, până la 49 de zile de amenoree şi pentru pregătirea colului uterin înainte de întreruperea chirurgicală a sarcinii în primul trimestru.

TopoGyne® este disponibil în România, Bulgaria și Slovenia.
Mispregnol® este disponibil în Cehia și Croația.

Hyalobarrier®

Hyalobarrier® Gel/Hyalobarrier® Gel Endo

Hyalobarrier® este un acid hialuronic natural folosit pentru prevenirea sau reducerea formării de aderențe post-chirurgicale în zona abdomino-pelvină. Hyalobarrier® Gel este indicat pentru utilizare în procedurile chirurgicale deschise. Hyalobarrier® Gel Endo este indicat pentru utilizare în proceduri chirurgicale laparoscopice și histeroscopice. Hyalobarrier® este un dispozitiv medical de clasa a III-a.

Disponibil în România, Bulgaria, Cehia, Slovacia, Ungaria, Croația și Slovenia.

nordic-pharma-cee-africa-our-products-womens-health
nordic-pharma-cee-africa-our-products-critical-care

nordic-pharma-romania-critical-care-icon

Medicină Critică

Trasylol®

Trasylol®

Trasylol® este un medicament care conține aprotinină, indicat pentru uz profilactic pentru a reduce pierderile de sânge și transfuzia de sânge la pacienții adulți care prezintă un risc crescut de pierdere majoră de sânge supuși unei intervenții chirurgicale de bypass cardiopulmonar izolat (adică o intervenție chirurgicală de bypass coronarian care nu este combinată cu alte intervenții chirurgicale cardiovasculare).

Trasylol® este disponibil în România, Polonia, Ungaria și Grecia.

Teysuno®

Teysuno®

Teysuno® aparține unui grup de medicamente împotriva cancerului numite fluoropirimidine și este utilizat pentru a trata cancerul gastric (de stomac) în stadiu avansat împreună cu cisplatin. De asemenea, este utilizat pentru a trata cancerul colorectal metastatic la pacienții care nu mai pot fi tratați cu alte fluoropirimidine din cauza efectelor secundare inacceptabile. Pentru aceasta poate fi utilizat singur sau împreună cu medicamentele citostatice oxaliplatin sau irinotecan, cu sau fără un alt medicament, bevacizumab. Teysuno® conține substanțele active tegafur, gimeracil și oteracil.

Teysuno® este disponibil în Cehia, Ungaria, Slovenia și Grecia.

Profast®/Propofol Amring®

Profast®/Propofol Amring®

Profast®/Propofol Amring® este un medicament ce conține propofol.

Clasa terapeutică: anestezice generale.

Profast®/Propofol Amring® este un anestezic general cu acțiune scurtă pentru utilizare intravenoasă în: inducerea și menținerea anesteziei generale la adulți și copii cu vârsta > 1 lună; sedare în timpul procedurilor de diagnostic și chirurgicale, singură sau în combinație cu anestezie locală sau regională la adulți și copii cu vârsta > 1 lună; sedarea pacienţilor ventilaţi > 16 ani în secţiile de terapie intensivă.

Profast® este disponibil numai în România, iar Propofol Amring® este disponibil numai în țările din Africa.

Fluconazole Amring®

Fluconazole Amring®

Fluconazole Amring® este un medicament cu fluconazol.

Clasa terapeutică: imidazol – și antifungice triazolice

Fluconazole Amring® este indicat la adulți pentru tratamentul meningitei criptococice, coccidioidomicozei, candidozei invazive, candidozei mucoase inclusiv orofaringiene, esofagiene, candidozei și candidozei cronice mucocutanate, candidozei cronice orale atrofice sau candidozei dentare insuficiente în caz de candidoză dentară.

Fluconazole Amring® este indicat la adulți pentru profilaxia: recidivei meningitei critopcocice la pacienții cu risc crescut de recidivă, a recidivelor candidozei orofaringiene sau esofagiene la pacienții infectați cu HIV care prezintă risc crescut de a prezenta recidive, profilaxia pacienților cu infecții cu candidoză, neutropenie prelungită (cum ar fi pacienții cu afecțiuni maligne hematologice care primesc chimioterapie sau pacienții cărora li se administrează transplant de celule stem hematopoietice.

Fluconazole Amring® este indicat la nou-născuții la termen, sugari, copii mici, copii și adolescenți cu vârsta cuprinsă între 0 și 17 ani pentru tratamentul candidozei mucoase (orofaringiene, esofagiene), candidozei invazive, meningitei criptococice și profilaxia pacienților cu imunocompromisii candidoze. Fluconazole Amring® poate fi utilizat ca terapie de întreținere pentru a preveni recidiva meningitei criptococice la copiii cu risc crescut de recidivă.

Disponibil numai în țările din Africa.

Paracetamol Amring®

Paracetamol Amring®

Paracetamol Amring® este un medicament cu acetaminofen indicat pentru tratamentul pe termen scurt al durerii moderate, în special după intervenții chirurgicale și pentru tratamentul pe termen scurt al febrei, atunci când administrarea pe cale intravenoasă este justificată clinic de o nevoie urgentă de tratare a durerii sau hipertermiei și/sau când alte căile de administrare nu sunt posibile.

Disponibil numai în țările din Africa.

Midazolam Baxter®

Midazolam Baxter®

Midazolam Baxter® este un medicament ce conține midazolam.

Grupa farmacoterapeutică: benzodiazepine.

Midazolam este un inductor de somn cu acțiune scurtă, indicat pentru:

Adulți: Sedare înainte și în timpul procedurilor diagnostice sau terapeutice, cu sau fără anestezie locală, anestezie (premedicație înainte de inducerea anesteziei generale, inducerea anesteziei, ca o componentă sedativă în anestezia combinată), sedare în secțiile de terapie intensivă.

Copii: Sedare înainte și în timpul procedurilor diagnostice sau terapeutice, cu sau fără anestezie locală, anestezie (premedicație înainte de inducerea anesteziei generale), sedare în secțiile de terapie intensive.

Disponibil doar în Romania.

nordic-pharma-romania-respiratory-icon

Afecțiuni Respiratorii

Serroflo®

Serroflo®

Serroflo® este o combinație de două medicamente: Salmeterol (bronhodilatator) și propionat de fluticazonă (corticosteroid).

Serroflo® este indicat în tratamentul de fond al astmului bronșic, când este necesară utilizarea unei combinații de substanțe active (beta-2-agonist cu acțiune prelungită și corticosteroizi cu administrare prin inhalare): pacienți care nu sunt controlați adecvat cu corticosteroizi inhalatori și beta -2-agonist cu acțiune scurtă, „după nevoie” sau pacienți care sunt deja controlați adecvat atât cu corticosteroizi inhalatori, cât și cu beta-2-agonişti cu acţiune prelungită.

Disponibil doar în Romania.

Soprobec®

Soprobec®

Soprobec® este un medicament cu beclometasonă.

Clasa terapeutica: corticosteroizi

Soprobec® este utilizat ca tratament de întreținere al astmului bronșic atunci când este necesară utilizarea inhalatorului cu doză măsurată sub presiune.

Disponibil doar în Romania.

Arquist®

Arquist®

Arquist® este un medicament cu fluticasonă.

Clasa terapeutica: corticosteroizi

Arquist® este indicat pentru tratamentul astmului bronșic la adulți și adolescenți cu vârsta peste 16 ani. Arquist® este, de asemenea, indicat pentru tratamentul BPOC sever atunci când este utilizat în combinație cu un beta-agonist cu acțiune prelungită (cum ar fi salmeterol) la adulți.

Disponibil doar în Romania.

Ipravent®

Ipravent®

Ipravent® este un medicament cu ipratropium.

Clasa terapeutica: Anticolinergice

Bromura de ipratropiu este indicată pentru tratamentul bronhospasmului reversibil asociat cu boala pulmonară obstructivă cronică (BPOC). Bromura de ipratropiu este indicată pentru tratamentul obstrucției reversibile a căilor respiratorii în astm, în special la pacienții cu răspuns slab la stimulentele β2-adrenergice, cei cu contraindicații la acestea și cei cu astm cronic.

Disponibil doar în Romania.

Zerostat Vt Spacer®

Zerostat Vt Spacer®

Zerostat Vt Spacer® este un dispozitiv medical care se folosește în combinație cu un inhalator, favorizând administrarea mai eficientă, direct în plămâni a medicamentelor recomandate în astm. Zerostat VT Spacer®, cunoscut și sub numele de cameră de inhalare, păstrează medicamentul timp de câteva secunde după ce este eliberat și facilitează inhalarea prin îmbunătățirea coordonării respirației.

Baby Mask®

Baby Mask®

Baby Mask® este un dispozitiv medical conceput pentru a facilita administrarea bronhodilatatoarelor inhalate și a medicamentelor antiinflamatoare la plămâni prin inhalatorul cu doză măsurată (MDI) și Zerostat VT Spacer® pentru sugari și copii sub 3 ani. Masca pentru copii îi ajută pe copii să obțină beneficiul complet al medicamentului eliberat de inhalator și, de asemenea, poate inhala cu ușurință medicamentul.

Huf Puf kit®

Huf Puf kit®

Huf Puf kit® este un kit gata de utilizare care include Baby Mask® și Zerostat Vt Spacer® într-o cutie care arată atractiv pentru copii.

nordic-pharma-cee-africa-our-products-respiratory
nordic-pharma-cee-africa-our-products-orphan-drugs

nordic-pharma-romania-orphan-drugs-icon

Medicamente Orfane

Amglidia®

Amglidia®

Amglidia® este indicat pentru tratamentul diabetului zaharat neonatal, pentru utilizare la nou-născuți, sugari și copii. Este singul medicament ce conține glibenclamida in forma lichidă, usor de utilizat la copii.

nordic-pharma-romania-biosimilars-icon

Medicamente Biosimilare

Bevacizumab Amring®

Bevacizumab Amring®

Bevacizumab Amring® este un medicament ce conține bevacizumab. Studiile de bioechivalență ale Bevacizumab Amring® au confirmat un profil farmacocinetic similar și eficacitate, siguranță și imunogenitate similare în comparație cu produsul original.

Clasa terapeutica: antineoplazice

Bevacizumab este utilizat în asociere cu chimioterapie pe bază de fluoropirimidină și este indicat pentru tratamentul pacienților adulți cu carcinom metastatic de colon sau rect.

Bevacizumab în asociere cu paclitaxel este indicat pentru tratamentul de primă linie al pacienților adulți cu cancer de sân metastatic.

Bevacizumab în asociere cu capecitabină este indicat pentru tratamentul de primă linie al pacienților adulți cu cancer de sân metastatic la care tratamentul cu alte opțiuni de chimioterapie, inclusiv taxani sau antracicline, nu este considerat adecvat.

Bevacizumab, asociat chimioterapiei pe bază de platină, este indicat pentru tratamentul de primă linie al pacienților adulți cu cancer pulmonar nerezecabil, avansat, metastatic sau recurent, altul decât histologia cu celule scuamoase predominant.

Bevacizumab, în combinație cu erlotinib, este indicat pentru tratamentul de primă linie al pacienților adulți cu cancer pulmonar nerezecabil, avansat, metastatic sau recurent, non-squamos, non-small cell, cu mutații activatoare ale receptorului epidermal de creștere (EGFR).

Bevacizumab în asociere cu interferon alfa-2a este indicat pentru tratamentul de primă linie al pacienților adulți cu cancer renal avansat și/sau metastatic.

Bevacizumab, în combinație cu carboplatin și paclitaxel este indicat pentru tratamentul de primă linie al pacientelor adulte cu cancer epitelial ovarian, al trompelor uterine sau peritoneal primar avansat (Federația Internațională de Ginecologie și Obstetrică (FIGO) stadiile III B, III C și IV).

Bevacizumab, în asociere cu carboplatină și gemcitabină sau în combinație cu carboplatină și paclitaxel, este indicat pentru tratamentul pacientelor adulte cu prima recidivă a cancerului ovarian epitelial sensibil la platină, al trompelor uterine sau peritoneal primar, care nu au primit anterior tratament cu bevacizumab sau alt inhibitor VEGF sau alți agenți care țintesc receptorul VEGF.

Bevacizumab în asociere cu paclitaxel, topotecan sau doxorubicină lipozomală pegilată este indicat pentru tratamentul pacientelor adulte cu cancer ovarian epitelial recurent, al trompelor uterine sau peritoneal primar, rezistent la platină, care au primit nu mai mult de două scheme de chimioterapie anterioare și care nu au primit anterior terapie cu bevacizumab sau alți inhibitori VEGF sau agenți ce țintesc receptorul VEGF.

Bevacizumab, în asociere cu paclitaxel și cisplatină sau, alternativ, paclitaxel și topotecan la pacienții care nu pot primi terapie cu platină, este indicat pentru tratamentul pacientelor adulte cu carcinom de col uterin persistent, recurent sau metastatic.

Disponibil doar în țările din Africa.

Rituximab Amring®

Rituximab Amring®

Rituximab Amring® este un medicament ce conține rituximab. Studiile de bioechivalență ale Rituximab Amring au confirmat un profil farmacocinetic similar și eficacitate, siguranță și imunogenitate similare în comparație cu produsele originale.

Clasa terapeutica: antineoplazice

Rituximab Amring® este indicat subiecților adulți care suferă de următoarele afecțiuni: limfom non-Hodgkin, leucemie limfocitară cronică, artrită reumatoidă, granulomatoză cu poliangeită și poliangeită microscopică.

Disponibil doar în țările din Africa.

nordic-pharma-cee-africa-our-products-biosimilars
nordic-pharma-cee-africa-other-products

nordic-pharma-romania-biosimilars-icon

Alte Produse

Paravit® – CF Capsules

Paravit® – CF Capsules

Paravit® – CF este un supliment alimentar destinat unor scopuri terapeutice speciale, utilizat în tratamentul pacienților cu fibroză chistică. Paravit® – CF conține cantități crescute de vitamine liposolubile.

Paravit® – CF

Paravit® – CF

Formula lichidă

Paravit® – CF lichid este un supliment alimentar destinat unor scopuri terapeutice speciale utilizat în tratamentul pacienților cu fibroză chistică. Paravit® – CF conține cantități crescute de vitamine liposolubile.

Parteneriat